​​
We zijn vandaag (Vrijdag) geopend tussen: 08:45 - 11:30 en 17:30 - 20:00

Bedrijfsfitness

Hoe verbetert u het rendement van uw bedrijf zonder gigantische investeringen? Met bedrijfsfitness bij Sportcentrum Olympia!

Pluspunten van Fitness

Fitness is de meest beoefende sport in Nederland, is overal in het land te beoefenen en heeft slechts een zeer geringe kans op blessures. Deze pluspunten in combinatie met de fiscale mogelijkheden vanuit de Belastingdienst en de laagdrempeligheid om bedrijfsfitness binnen de werkkostenregeling te integreren, maken bedrijfsfitness een ideale arbeidsvoorwaarde. Het is bovendien niet alleen gezond en motiverend, maar levert ook een bijdrage aan het terugdringen van verzuim. Bedrijfsfitness is dus niet alleen gezond voor uw medewerkers, maar ook voor uw organisatie.

Regels belastingdienst

Met ingang van 1 januari 2015 heeft de belastingdienst de regeling voor bedrijfsfitness versoepeld. Vanaf deze datum valt bedrijfsfitness onder het regime van de werkkostenregeling. De werkkostenregeling houdt, in het kort, in dat de werkgever 1,2 % van het totale fiscale loon mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor de werknemers. Hierdoor is het mogelijk uw werknemers ook een fitnessabonnement aan te bieden met belastingvoordeel. Door als werkgever het fitnessabonnement te betalen en de kosten verrekenen met het brutoloon van uw werknemers, besparen uw werknemers op de belasting en de werkgever bespaart op de sociale lasten. Voor beiden derhalve een voordelige regeling. Op deze manier stimuleert de belastingdienst het sport gedrag van werkend Nederland.

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan de nieuwe situatie. Zo was het in de oude situatie nodig om aan de Belastingdienst aan te tonen dat het fitnescentrum waar de werknemers sporten een contract heeft met het bedrijf. Daarnaast zijn alle werknemers van een productielocatie beperkt tot dat ene fitnesscentrum. Het was niet mogelijk een eigen centrum uit te zoeken.

Onder de werkkostenregeling heeft de Belastingdienst dit versoepeld. Niet langer bestaat er de noodzaak eerst een contract met een fitnesscentrum aan te gaan. Tegenwoordig kan een werknemer een eigen fitnesscentrum uitzoeken en de kosten bij de werkgever indienen. Deze verrekent ze met het brutoloon, waardoor zowel werknemer (belasting) als werkgever (sociale lasten) besparen.

Wanneer de werkgever er zorg voor draagt dat de kosten niet buiten de forfaitaire ruimte komen, zal er geen eindheffing plaats vinden. Tevens is er niet langer de noodzaak uitgaven minutieus op te splitsen per werknemer. De Belastingdienst heeft met de komst van de werkkostenregeling de administratie voor het doen van vergoedingen en verstrekkingen als werkgever flink versimpeld.

Bel Sportcentrum Olympia voor meer informatie: 0184-661443.

Voorbeelden leden Bedrijfsfitness

  • Mourik
  • Haka-Nederland
  • DC Service
© 2020 Sportcentrum Olympia | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy